5 skidorter i Europa du måste besöka i vinter

Skidlift

5 skidorter i Europa du måste besöka i vinter

Europa har några av världen bästa bergssidor för vintersport! Alperna breder ut sig över Central- och Sydeuropa är hem för hundratals skidorter med liftsystem för var och en av dem är unik på sitt sätt. Från det exklusiva S:t Moritz i Schweiz till det mer äventyrliga La Grave i Frankrike där det finns backar för alla typer av skidåkare.

En av de svåraste sakerna med att boka en skidsemester är att välja vart man vill åka och med vem? För att inte prata om försäkringar, jag läste en studie för ett tag sedan om att av en miljon turister som åker skidor kommer så många som 17.000 åka hem på kryckor. Så det är viktigt att du verkligen har dina försäkringspapper i ordning innan du åker! Men först ska vi prata om skidorter! 🙂

Kitzbühel, Österrike

Den vackra medeltida staden Kitzbühel är känd som en av världens bästa skidorter. Här finns allt från enkla blå pister för nybörjare till de mest fruktade svarta sluttningarna i Europa som lockar proffsåkare från hela världen! World Cup-kretsen kommer till stan varje år i januari, men om du kan undvika den tiden på året kommer du upptäcka fantastisk skidåkning.

Val Gardena, Italien

En annan legendarisk skidort är Val Gardena i norra Italien som också är en av de absolut vackraste skidorterna i den här listan. När du köper ett liftkort här får du tillgång till mer än 1 000 km backar fördelat över 12 skidområden. Val Gardena utsågs till Italiens bästa skidort 2017 och erbjuder en otrolig variation från backar som i flera år har varit värd för världsmästerskap till det mest fantastiska offpistskidåkning i ny puder. På kvällen kan du njuta av den italienska gästfriheten och det fantastiska köket.

Courchevel, Frankrike

Om du vill åka till en skidort med lyxlodge och premium hotell som lockar både superrika och de med aningen mindre budget ska du helt klart till Courchevel i Frankrike. Men orten är även känd för sina vackra miljöer och sin exceptionella skidåkning också.

Livigno, Italien

Livigno är ett fantastiskt skidresmål med 115 km pister. Med 12 svata pister och 37 röda vilket antyder att det är en skidort för mer avancerade skidåkare. Men själva byn har grymt bra afterski på kvällarna.

Zermatt, Schweiz

Det är svårt att slå skidåkning i Schweiz, särskilt den i Matterat där omgivningen domineras av Matterhorns bergssidor. En av de mest pittoreska skidorterna i världen med sina 350 km vandringsleder och pister. Om du gillar längdskidåkning är det perfekt för dig eftersom att du kan kliva i spåren redan nere i byn.

Glöm inte försäkringen!

***

Har du andra tips på skidorter eller någon fråga? Skriv gärna en kommentar här under och berätta! Glöm inte att gilla oss på Facebook och följa oss på Instagram för mer inspiration, guider och tester.