Samarbeten & PR

Samarbeten & PR

Vill du fort komma i kontakt med oss? Skicka då ett mail till vår redaktör Johan Östling: info@backcountryguide.se

så ringer han upp dig så fort han kan.

Om Backcountryguide.se

Backcountryguide.se är en av Sveriges snabbast växande webbplatser med fokus på frihet, äventyr och Outdoor. Vår vision är att sporra och inspirera våra läsare att komma närmare naturen, prova nya aktiviteter samt att upptäcka nya resmål; såväl inrikes som utrikes. Genom att förse våra läsare med informativa, inspirerande och underhållande artiklar med målande bilder och levande texter.

Inför ett samarbete

Vi är öppna för samarbeten och sponsrade inlägg, press-/bloggresor, event, pressutskick, produktprover och recensioner. Som uppfyller följande:

    • Materialet ska ha en anknytning till Outdoor och lämpa sig väl och matcha övrigt material på vår webbplats.
    • Vi producerar allt material själva (bilder och grafik kan undantas).
    • Omdömen, åsikter och recensioner går ej att köpa.
    • Alla samarbeten märks tydligt så att det framgår för läsaren. 

Vi förbehåller mig rätten att neka samarbeten som vi anser är olämpliga. Vi arbetar endast med företag och varumärken som vi kan stå för och som vi tror är intressanta för våra läsare.

Målgrupp och fokus

Backcountryguide.se riktar sig mot den aktive äventyraren såväl som den som är nyfiken på Outdoor. Vi vill visa våra läsare att man inte behöver vara en elitutövare för att ta sig ut i vildmarken. Det räcker med lite nyfikenhet, baskunskap och rätt utrusning. Utöver guider, recensioner och vardagsäventyr har vi även lagt mycket fokus på resmål och upplevelser som passar vår målgrupp.

Samarbeten och sponsrade artiklar

Ett samarbete eller en sponsrad artikel på Backcountryguide.se kostar från 5000 SEK exkl. moms. Vi följer Reklamombudsmannens rekommendationer och Konsumentverkets vägledning för marknadsföring i bloggar och sociala medier.

Produktprover, pressutskick och inbjudningar

För att vi ska kunna bevaka trender och utveckling tar vi gärna emot olika produktprover, pressutskick och deltar på event som vi bedömer är relevanta för våra läsare. Prover och utskick är ingen ersättning, för garanterad exponering i våra kanaler krävs samarbete. Vi ansvarar inte heller för att återsända produkter som har skickats till oss utan tidigare överenskommelse.

Johan Östling
Box 295
114 79 Stockholm

Finansiärer och sponsorer

Några av våra skribenter är även aktiva äventyrare som planerar och genomför sina egna expeditioner. Större projekt kräver en större budget vilket kräver sponsring för att kunna genomföras. Dessa behöver nödvändigtvis inte vara Outdoor relaterade.

***