Svalbard — Guide hur du boka en bonusresa med SAS

Bonusresa till Svalbard
Foto: Noel Bauza

Svalbard — Guide hur du boka en bonusresa med SAS

Svalbard står på mångas bucket list — men en resa till världens nordligaste stad Longyearbyen är tyvärr vanligtvis en dyr historia. Men eftersom att den arktiska ögruppen står under norsk förvaltning innebär det även att Svalbard räknas som en inrikesdestination. Så i det här inlägget kommer jag gå igenom hur du enkelt kan boka din drömresa för Eurobonuspoäng.

Svalbard tillhör norden zonen

Enligt SAS poängtabell för bonusresor tillhör Longyearbyen den nordliga zonen. Vilket gör det mycket förmånligt att boka en bonusresa dit. Från Sverige kan du flyga för 20.000 poäng tur och retur i SAS Go eller 30.000 i SAS Plus. Från Norge kan du istället flyga för 10.000 poäng tur och retur i SAS Go eller 20.000 poäng i SAS Plus.

SAS erbjuder med jämna mellanrum reor på bonusresor inom Norden och Europa med upp till 50% poängrabatt på ordinarie pris. Om du dessutom har ett SAS MasterCard Premium får du ytterligare 50% poängrabatt inom Norden zonen. Vilket innebär att du kan kombinera en rea med FlyPremium rabatten och således resa tur och retur i SAS Plus från Sverige för endast 10.000 poäng + ca 480 SEK i skatter. Motsvarande resa som en betald biljett kostar strax över 6.000 SEK.

Om du inte redan är medlem i Eurobonus eller vill lära dig mer om hur du tjänar bonuspoäng rekommenderar jag att du läser min guide: Bonustorsdag #1 – Allt du behöver veta om SAS Eurobonus.

Boka bonusresor

Det är inte mer komplicerar att boka en bonusresa hos SAS än det är att boka en betald flygbiljett för pengar. Den enda skillnaden är att du måste vara inloggad och välja att resan ska betalas med poäng istället för pengar.

Mer om Svalbard

Vill du läsa mer om Florida? Då rekommenderar jag varmt att du kollar in min reseblogg, Grattis Världen där du hittar mängder med restips!

***

Har du besökt Svalbard eller står det på din bucket list? Skriv gärna en kommentar här under och berätta! Glöm inte att gilla oss på Facebook och följa oss på Instagram för mer inspiration, guider och tester.